Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Costa del Sol

Search HousesCosta del Sol

 • Benalmádena

  Costa del Sol

  Tussen de bekende toeristenoorden Torremolinos en Fuengirola ligt Benalmádena, een veelzijdige gemeente met zestigduizend inwoners. De gemeente heeft nog een oude dorpskern, Benalmádena Pueblo genaamd, die een eindje van zee ligt en daardoor ontkomen is aan de ergste uitwassen van het toerisme. In dit dorp vind je nog de typische Andalusische smalle straatjes, witgekalkte panden en met bloembakken versierde gevels. Het centrum van het dorp vormt de Plaza de España met de fontein met ‘La niña de Benalmádena’, een leuk beeld van een meisje dat een schelp vasthoudt. Bezienswaardig zijn ook de zeventiende-eeuwse Santo Domingo-kerk, het curieuze Castillo de Colomares en de nabije boeddhistische tempel.

  Read more about BenalmádenaRead more
 • Estepona

  Costa del Sol

  Wie aan Andalusië denkt, denkt aan zon en zee maar zeker ook aan witte huisjes, smalle straatjes en felgekleurde bloemen. Estepona biedt dit alles én nog veel meer. De gemeente bestaat uit een sfeervol oud dorp, moderne urbanisaties, hoge bergen en 23 kilometer kustlijn. Het voormalige vissersdorp heeft alles te danken aan het toerisme en het doet er dan ook veel aan om toeristen te blijven trekken. Het straatbeeld van pleinen en straten wordt constant goed verzorgd: de huizen krijgen regelmatig een nieuw likje verf en aan vrijwel alle gevels hangen kleurige bloembakken met planten, waarbij elke straat zijn eigen kleur heeft. Estepona heeft dan ook de bijnaam ‘de tuin van de Costa del Sol’ (El jardín de la Costa del Sol).

  Read more about EsteponaRead more
 • Fuengirola

  Costa del Sol

  Fuengirola noemt zichzelf ‘Een zon van een stad’ (un sol de ciudad). De grootste trekpleisters van deze stad aan de Costa del Sol zijn dan ook het zonnige klimaat en de kilometerslange stranden. Fuengirola ligt ingeklemd tussen Torremolinos in het noorden en Mijas in het westen en zuiden. De gemeentegrond vormt een smalle strook langs de kust en de gemeente telt maar liefst zeven kilometer zandstrand. Dat feit heeft ervoor gezorgd dat het bevolkingsaantal in de laatste halve eeuw is verviervoudigd en tegenwoordig op ruim 75.000 ligt. Onbebouwde plekjes zul je in Fuengirola dan ook niet veel vinden.

  Read more about FuengirolaRead more
 • Málaga

  Costa del Sol

  Málaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de stad waar men doorgaans aankomt als men met vliegtuig of openbaar vervoer naar de Costa del Sol reist. Málaga is qua bezienswaardigheden misschien wat minder bekend dan andere Andalusische hoofdsteden als Sevilla, Granada en Córdoba maar door haar unieke ligging aan zee, haar rijke geschiedenis, haar milde klimaat, haar gastronomie en haar bruisende uitgaanshart is het een zeer aantrekkelijke stad om te bezoeken.

  Read more about MálagaRead more
 • Marbella

  Costa del Sol

  Marbella heeft een reputatie op te houden als luxe vakantie-oord voor mensen die goed in hun slappe was zitten. De stad heeft dan ook ongelooflijk veel voorzieningen voor toeristen en overwinteraars. Maar Marbella is veel meer dan eindeloze rijen appartementengebouwen en hotels: het is stad met een rijke geschiedenis en een sfeervol oud centrum.

  Op de plek waar nu het hart van Marbella prijkt, hadden ook de Carthagers, de Romeinen en de Moren al nederzettingen van formaat. Zij lieten alle hun sporen achter en vooral de erfenis van de Moren is nog goed zichtbaar. Marbella werd pas in 1485 heroverd door de christenlegers van koning Fernando.

  Read more about MarbellaRead more
 • Mijas

  Costa del Sol

   

  Mijas is undoubtedly one of the most attractive municipalities on the Costa del Sol. Visitors are immediately charmed by the atmospheric white village that is glued to the slope of the Sierra de Mijas and that has suffered surprisingly little under the influence of mass tourism. The narrow streets, the snow-white houses with their red tiled roofs, the ancient city walls and defense towers, the picturesque corners, the robust parish church, the rock-cut Plaza de Toros, the shops, chapels and parks: it all invites you to stroll through the Spain of yesteryear. Or maybe even a ride with the donkey taxi, a curious attraction in Mijas that has existed for decades.

   

  Read more about MijasRead more
 • Puerto Banus

  Costa del Sol

  Veel mensen bezoeken de Puerto José Banus in de gemeente Marbella alleen al om zich te kunnen vergapen aan de luxe plezierjachten die hier in de haven liggen. Het gebeurt niet zelden dat de nakomelingen van de Saudische koning Fahd een bezoek brengen aan Marbella in een spectaculair vaartuig. Ook veel andere rijken der aarde hebben een boot in de Puerto Banus.

  Read more about Puerto BanusRead more
 • Torre del Mar

  Costa del Sol

  Torre del Mar maakt deel uit van de gemeente Vélez-Málaga. Het ligt 35 kilometer ten oosten van Málaga aan de kust. Het oord is als gevolg van het toerisme enorm gegroeid maar het werd al bewoond voor onze jaartelling, want er zijn resten van de Feniciërs, de Grieken en de Romeinen gevonden. De naam Torre del Mar duikt voor het eerst op in de tiende eeuw. Er was toen sprake van een verdedigingstoren die aan zee stond om de kust te kunnen beschermen.

  Read more about Torre del MarRead more